Michelin drysser stjerner ned

Michelin drysser stjerner ned

Hvert år i september og februar ryster køkkencheferne på landets bedste restauranter i bukserne! De bæver for de jævnlige uddelinger af stjerner fra den franske Michelinguide: Vil de beholde deres ene stjerne, to stjerner eller måske tre – eller vil de rykke ned ad rangstigen? Eller vil de måske ligefrem træde ind i Michelins stjernebestrøede himmel, hvis de ikke allerede befinder sig der?

De mange Michelinstjerner til danske restauranter – 38 stjerner fordelt på 27 restauranter – vil med garanti give anledning til mange restaurantbesøg i den kommende tid. Og måske også nytårsbesøg – så gå på jagt efter årets flotteste nytårskjoler på NA-KD og find den, der vil gøre netop jeres besøg på en Michelinrestaurant til en oplevelse ud over det sædvanlige. Man kan få nytårskjoler i ethvert design og med et hav af forskellige mønstre og i forskellige stoffer.

Nytår, fest og farver bliver ofte koblet sammen med god mad og tøj, der markerer, at nu skifter vi fra ét år til et andet med al den forventning, usikkerhed og glæde, det nu engang giver. Måske vil I bruge Michelinguiden til at finde en restaurant, hvor I næste gang kan holde en rigtig flot nytårsfest for jeres familie og venner? Skal være vært og værtinde for årets flotteste nytårsfest? Så er der mnge muligheder blandt de knap tredive restauranter, der kan flotte sig med en eller flere stjerner i Michelins guide. Du vil stråle i dit nye tøj, og det vil være en fest i topklasse, når den flot nytårskjole får dig til at være midtpunkt i en fest i en af landets bedste restauranter.

Rejs verden rundt og spis godt

Måske vil I vælge at bruge det næste års tid på rejser til madtempler i Europa og resten af verden? Mange goumeter bruger Michelinguiden til at finde de restauranter, de skal prøve at spise på. Måske har man allerede en yndlingsrestaurant, men er man for alvor madinteresseret og måske rejser verden rundt for at spise på de bedste restauranter, så er det ofte den verdenskendte Michelinguide, der styrer folks valg.

Stjerne til Sønderjylland

I behøver I tage så langt ud i verden endda for at nyde stjernemad. For første gang er der nu en restaurant med Michelinstjerne i Sønderjylland. Det er restauranten Syttende i Sønderborg. Restauranten ligger på syttende etage i hotel Alsik ved havnen i Sønderborg, og her har den kendte kok Jesper Koch igen skruet op for ambitionerne, så han nu kan tegne sig for den første sønderjyske Michelinstjerne. Og ambitionen er at få den anden inden for en overskuelig årrække, har han udtalt til medierne.

Jesper Koch er fra Sønderjylland selv, så det er på mange måder en sejr, at hans teamledelse i Sønderborg nu er belønnet med en stjerne i Michelinguiden.

For mange kokke er en stjerne eller flere en drøm, Men nogle har også gennem tiden valgt at takke nej til stjernerne, fordi de føler, at det fjerner fokus fra deres egentlig mission, at udvikle og lave den bedste mad, de kan finde på.

startit