Vegetar

Er du vegetar? Så er der naturligvis også en god nyhed til dig, for i Danmark findes der muligheder for vegetarer overalt. Der er både restauranter, der er rent vegetariske, lige såvel som at langt de fleste restauranter har en eller flere retter på menukortet, som er vegetariske. Derfor er der allerede i dag rigtig mange muligheder for de mennesker, der er vegetarer, og det er både vi og andre rigtig glade for.

I storbyerne Aarhus og København er der naturligvis flere muligheder, end der er i de andre byer, men når du er vegetar, kan du som regel finde noget at spise langt de fleste steder. En vegetar spiser ikke kød, men den spiser alt andet, der kommer fra dyr, og det gør jo, at der er flere muligheder, når det kommer til at spise.

Når det kommer til sundhed, så mener vi stadig, at veganisme er vejen frem og det sundeste for mennesket, men det betyder ikke, at man ikke skal starte et sted, for det skal man jo, præcis som man skal med alt andet. Det er derfor en rigtig god idé at starte med at være vegetar, når som man menneske har som sigte at blive veganer.

Når du skal ud at spise som vegetar, så bør du også kigge efter de sunde steder og efter de steder, der er økologiske. At være vegetar er ikke nødvendigvis det samme som at være sund, for der findes rigtig meget vegetarisk mad, der ikke er sundt. Du skal derfor ikke bare spise alt, der er vegetarisk, men have din sunde fornuft med, når du går på jagt.

I København er der mange muligheder for at spise, og det er der også i Aarhus, og du vil opleve, at der snart på hvert gadehjørne i særligt København er noget, du kan spise. Der er også kommet flere streetfood-steder, der byder på vegetariske retter, og her kan du med store glæde og begejstring kigge forbi. Hvis du bor i en mindre by i Aarhus, må du selv gå på jagt og lede efter, hvor der er et spisested til dig, for det kender vi ikke så meget til. Hvis du taler med den lokale kok, kan man sikkert også lave dig en lækker vegetariske ret.

startit