5 skønne vegetarrestauranter i København

5 skønne vegetarrestauranter i København

Vil du gerne forkæle dig selv og en du holder af med et lækkert vegetarisk måltid, så kan I vælge mellem mange skønne vegetarrestauranter i København. Fordelene ved at spise ude er, at I har tid til at nyde maden og den gode stemning, imens I sidder i restauranten, og I skal heller ikke tænke på opvasken bagefter. Vil du gerne være ekstra stilfuldt klædt på til en aften i byen, kan du forinden købe lækkert moderigtigt tøj i mærket Lyle and Scott, som du kan have på, når du skal ud at spise.

VeVe

Restauranten VeVe serverer vegetarmad i verdensklasse. VeVe er en forkortelse for vegetarisk verdenskøkken, og retterne på menukortet er lavet med inspiration fra hele verden. VeVe finder du i et gammelt pakhus på Østerbro, og i den charmerende lille restaurant, som er indrettet med designermøbler og med plads til 30 gæster, kan du nyde et lækkert vegetarisk måltid. Kommer du her flere gange, vil du opleve, at menuen ændrer sig, fordi der er fokus på at anvende årstidens råvarer.

Gemyse

Restauranten Gemyse finder du midt i Tivoli i drivhusagtige bygninger, hvor Nimb Terrassen førhen lå, og her kan du smage mange lækre vegetarretter, som skifter efter årstiden. Gemyse har sit eget drivhus, hvor der dyrkes økologiske grøntsager, og nogle af råvarerne kommer også fra firmaet Aartiderne. På Gemyse eksperimenteres der i køkkenet med smag, konsistens, fermentering og syltning. Sker det, at du ikke kan spise al maden på tallerkenen, så kan du få resten med hjem i en „doggy-bag“, da stedet har en Stop-Madspild-Politik.

Souls

I 2016 åbnede to fyre fra Australien restauranten Souls på Østerbro. Her serveres lækre vegetarburgere, som selv hardcore kødspisere må overgive sig til. Souls har et menukort, som er 100 % vegetarisk og vegansk, og retterne varierer, alt efter om du besøger restauranten morgen, frokost eller aften. Men du kan altid være sikker på at få en lækker smags- og kvalitetsoplevelse på Souls, som har fokus på bæredygtighed og lokale danske råvarer, når menuen skal sammensættes.

California Kitchen

I starten af Nørrebrogade finder du California Kitchen, som serverer friske og sprøde salater, der får tænderne til at løbe i vand. Du kan vælge mellem flere forskellige vegetarretter, ligesom du også har mulighed for at få sammensat en Buddha Bowl efter ønske. Restauranten laver sine egne marinader og dressinger, som virkelig er prikket over i‘et. Hos California Kitchen medtænker de bæredygtighed, når det gælder emballagen, som er nedbrydelig. Vælger du at spise i restauranten, så er stemningen afslappet, og det føles næsten som at sidde i Malibu.

Lumskebugten

Lumskebugten er en kendt restaurant, som har ligget ved Københavns Havn siden 1854. I 2011 blev den opkøbt af mesterkokken Erwin Lauterbach, som blandt andet er kendt for at være glad for grøntsager, Derfor finder man på menukortet to udsøgte menuer, som både er vegetarisk og vegansk. Så hvis man lægger vejen forbi Lumskebugten til frokost eller aften, vil man kunne smage disse to fantastiske retter, som tager udgangspunkt i årstidens grøntsager – og der er en herlig masse grøntsager på tallerkenen.

startit