Det sunde valg

Det sunde valg

Når vi kigger på restauranter i dag, så er der mange, som slet ikke er så usunde, som de var en gang. Nej mange af dem går i dag næsten mere op i sundhed, end vi selv gør i hverdagen. Det er lige før, de går så meget op i din sundhed og velvære, at de kommer efter måltidet og tilbyder dig en tandbørste og tandpasta, så du kan sikre, at dine tænder også holder sig sunde. Helt som vi selv gør med den fantastiske mad, vi kan få mange steder.

Der er nemlig kommet mange flere sunde valg, også til dem, som leder efter en hurtigt madsnack på vej hjem fra byen eller en meget sen arbejdsdag. Tidligere var det ikke lige de sundeste valg, som du kunne tage med hjem. Heldigvis er der kommet en ny bølge af gode tiltag sammen med fitness og den grønne bølge, og det har spredt sig til den mad, som vi spiser, til den mad, der bliver serveret på mange af byens spisesteder.

Det er en større helhed med det grønne

Den grønne bølge falder også fint ind med den bæredygtighed, der er fokus på i samfundet generelt. Det grønne, klimavenlige tema, som præger næsten alle de beslutninger, vi skal tage som moderne mennesker.

Det er dog godt både for os og for moder jord, at vi nu er inde i en periode med meget stor fokus på bæredygtighed og med mange gode restauranter, der laver mad ud fra princippet jord til bord, og selv de helt store restauranter som NOMA og Geranium står som lysende eksempler på, at der er mange gode muligheder med den grønne linje. Faktisk har de mange retter og perioder, hvor næsten alt de serverer er vegetarisk, og der er mange retter, som næsten alle ville kunne spise.

Det har givet inspiration til mange andre restauranter længere ned på rangstigen, og de har fundet modet og lysten til at servere mad, som er sundere, mere kødfattigt og meget mere gavnligt for miljøet og for alle os andre.

startit