Hovedstadens bagere har øget fokus på kvalitet

Hovedstadens bagere har øget fokus på kvalitet

Den danske bagerkultur har dybe rødder, og har traditionelt været kendetegnet ved at påbegynde det daglige arbejde i de tidlige morgentimer. Her har bagerne udført et hårdt stykke arbejde for at producere godt brød og traditionelt dansk bagværk såsom tebirkes og rundstykker. Et besøg hos den lokale bager var dengang en dagligdags rutine for mange danskere, der ville have friskbagt brød til morgenbordet.

Øget fokus på kvalitet

I dag ser det dog en smule anderledes ud, og mange udenlandske gæster googler med sikkerhed bakery copenhagen, når de planlægger et besøg i hovedstaden. I de senere år er der nemlig opstået et væsentlig større fokus på kvalitet og variation i bagværket. I København er der som konsekvens af dette skudt mange luksusbagerier op med produkter, som ikke blot baserer sig på traditioner og hvedemel. Her kan de nu også besøge Rug Bakery, der er en del af det bæredygtige luksushotel Villa Copenhagen midt i centrum.

Årsagen til de mange nye kvalitetsbagere skal findes i faktorer såsom sundhed og økologi, der har fået større betydning blandt befolkningen. Det har resulteret i øget efterspørgsel på surdejsbrød, fuldkornsprodukter og alternativ bagværk. Af samme grund har en del bagerier valgt at specialisere sig inden for disse områder for at imødekomme kundernes krav, og det giver sig udslag, når man begiver sig rundt i hovedstaden.

startit