Nordisk mad – simpelt og æstetisk tiltalende
Nordisk mad er blevet rigtig populær i Danmark i de seneste år, og det er ikke uden grund. maden fra de nordiske lande er kendetegnet ved, at den er simpel, frisk og uden alt for megen forarbejdning.
Det er mad, der tager udgangspunkt i de rige skatte af råvarer som vi har i de nordiske lande – såsom fisk, kød, frugt og grøntsager. Det er mad der er både sundt og lækkert, og den er let at tilberede.
En anden stor fordel ved nordisk mad er, at den er inspireret af de traditionelle nordiske køkkener, som har en lang historie og er meget autentisk. Det betyder, at når man laver nordisk mad, så kan man gå på opdagelse i de forskellige køkkener og finde inspiration til nye retter.
Det simple derhjemme
Det nordiske køkken er også kendetegnet ved det simple og sunde, og mange vil nikke genkendende til knækbrød fra svenske Wasa, som på mange måder symboliserer netop de egenskaber.
Wasas knækbrød indeholder typisk få – men gode – ingredienser – garneret med lidt frø eller krydderier, og så kan man ellers selv toppe det lækre og sprøde brød med pålæg efter eget valg.
Også billigt
En anden stor fordel ved nordisk mad er, at den ofte er både let og billig at lave. Det er nemt at finde de råvarer, som skal bruges, og man kan let skabe et måltid med få ingredienser. Dette gør det også let at skabe retter, som man kan spise på forskellige tidspunkter af dagen.
Endelig er nordisk mad kendetegnet ved at den ofte er meget æstetisk tiltalende. Det er en del af nordisk køkken, som mange mennesker sætter pris på.