På vej med din egen restaurant?

På vej med din egen restaurant?

Mange mennesker går med en drøm i maven, som de arbejder på at få opfyldt. Måske drejer det sig for dig om at åbne din egen virksomhed – og her kan du jo vælge at gå restaurant-vejen og åbne dit eget spisested.

Der kan være mange fordele ved at være iværksætter, og man kan altid lære af andres erfaringer, hvis man vil gå den vej – for eksempel om at tænke utraditionelt og nyt. Som iværksætter får du også den store fordel, at du er din egen chef og ikke er underlagt branchekonventioner, som kan være ødelæggende for unge og hårdtarbejdende folk.

Brænder du for restaurationsbranchen er det jo nærliggende at gå den vej. Og der er nogle overvejelser, som du skal gøre dig. For det første skal du afgøre, hvilken type mad din restaurant skal servere. Skal det være traditionel, dansk mad, vil du gå ned ad den franske vej eller måske servere græsk, italiensk eller amerikansk mad?

Uanset hvilken stil, din mad skal have, vil det afspejle sig i den stil, som du skal indrette din restaurant i. Du kan for eksempel kigge efter nogle flotte løbere, som passer til den stemning, som du ønsker, at der skal være i din restaurant. Skal den være til den hyggelige side, mere enkelt eller måske med abstrakte motiver, som kan sætte gang i dine gæster, hvis de måske får et glas vin eller to for meget?

Du skal vide, at det i øjeblikket er svært at skaffe arbejdskraft blandt andet til job i restauranter. Mange unge har valgt at tage jobs på de mange testcentre for corona rundt omkring i landet, og det betyder, at de ofte fravælger et job som tjener på en restaurant. Så måske skal du lede lidt efter den rette arbejdskraft, men det bør naturligvis ikke hindre dig i at gå i gang med dit projekt.

Går du videre med dine planer, skal du også overveje forretningsmodellen. Ud over at vælge, hvilken type mad, du vil servere, og dermed også på hvilket niveau i til hvilken pris, så skal du overveje om du vil satse på at servere maden i dine lokaler alene, eller om du som så mange også vil levere take away, som her under coronanedlukningen har reddettører.

Take away fylder i dag i modsætning til tidligere ganske meget også i den øverste del af restaurantbranchen. Indtil nedlukningen i forbindelse med corona blev take away i høj grad opfattet som noget, der mest fandt sted fra etniske restauranter eller fra fast food restauranter. Skulle det gå hurtigt, kunne vi lige nappe noget med fra kinagrillen eller fra McDonalds. Nu har vi lært, at take away også kan være gourmet-mad, og at det kan betyde alt eller intet for en restaurant.

startit