Sunde restauranter i Danmark

Sunde restauranter i Danmark

I Danmark ses det mere og mere, at sunde restauranter vokser frem, og det er naturligvis et definitionsspørgsmål, hvad en sund restaurant er. For os her på redaktionen handler det om en restaurant, der lægger vægt på øget dyrevelfærd, og samtidig kan give os gode varer, som er fremstillet under gode forhold og dermed økologiske. Vi lægger vægten på, at maden skal være så ren som muligt, og at der ikke skal være tilsætningsstoffer. Faktisk tilstræber vi os, at der ingen kød skal være overhovedet, og det er jo netop fordi, vi lægger vægt på, at alle skal have det godt, og det skal dyrene også.

Særligt i de større byer i Danmark er det til hver en tid muligt at finde en restaurant i den sunde ende, og hvis vi kigger nærmere på både København og Aarhus, så er der et stort udbud af restauranter, som passer til denne kategori. Vi har flere favoritter, og det er særligt i København, at der er så mange, at det er mere end værd at gå på opdagelse. Aarhus er også kommet efter det, og efter vores mening, er der snart mere end 10 steder i denne by, som er værd at besøge, når det drejer sig om at spise sund mad.

Hvad vi er til, er jo forskelligt fra dag til dag, men vi holder rigtig meget af vegetariske burgere og forskellige juicer og smoothies. Vi holder os så vidt muligt fra at spise dyr, og vi undgår også helst, at der overhovedet er tale om animalske produkter. Dog har vi forståelse for, at det ikke er alle mennesker, der er der, og uden at være fantastiske, så anbefaler vi dog, at det er der, man som menneske arbejder sig hen ad.

Særligt blandt de unge mennesker, der er rigtig mange, som lægger stor vægt på både økologi og bæredygtighed, og mange af disse bor også i København. Der er mange steder, der er værd at besøge, når det handler om at gå ud at spise, så føles det også som et paradis at bo og være her. Det handler blot om at slå op på nettet, og inden længe har man fundet den restaurant, man kan lide. Der er noget for enhver smag og enhver pengepung, og det er faktisk ikke dyrere at gå ud og spise sundt og økologisk, selvom man måske skulle tro det. Derfor er det heller ikke økonomien, man kan bruge som undskyldning, når det handler om at spise rigtigt.

Mange af de sunde restauranter bærer også præg af stor omhyggelighed med indretningen, og der er mange af disse steder, som er mere end almindeligt hyggelige. Det er til stor glæde for alle.

startit